ITF The Hague: Spannende week met toptennis, talenten en een bruisende sfeer!

 

Toptennis op de baan

De week begon met de kwalificaties, waar meerdere Nederlandse spelers zich wisten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Onder hen waren de Haagse broers Timo en Sep de Visser, die allebei een wildcard ontvingen.

In het hoofdtoernooi schitterden de favorieten. Arantxa Rus won haar openingspartij in het enkelspel en dubbelspel. Titelverdediger Max Houkes verdedigde zijn titel met succes en bereikte de kwartfinale. Ook jonge talenten zoals Loes Ebeling Koning en Sarah van Emst lieten hun talent zien met prachtige potten.

KNLTB-Partner

Naast toptennis was er gister ook aandacht voor de Nederlandse tennisverenigingen. Tijdens de KNLTB-bijeenkomst kwamen vertegenwoordigers van vrije tennisverenigingen bijeen om te praten over de toekomst van de tennissport.

Nog terugkijkend naar maandag, was er een extra bijzondere overhandiging van het samenwerkingsbord voor onze samenwerking. Voor het toernooi, Burgersdijk Tennis en Rhijenhof, bedankt!

Kids kennis laten maken met tennis

Woensdag stond in het teken van de Kids Day. Meer dan 120 enthousiaste kinderen maakten kennis met tennis tijdens clinics en spelletjes. Wie weet spotten we hier tussen de talenten van de toekomst de nieuwe Arantxa Rus!

Sponsoravond BICT groep

Donderdagavond was er een sponsoravond van hoofdsponsor BICT Groep. Bas Voermans, eigenaar van BICT Groep, is erg blij met zijn sponsorschap. "Toen we vorig jaar hoofdsponsor werden, wist ik eerlijk gezegd niet heel goed waar we instapten", aldus Voermans. "Maar vorig jaar beviel het direct super goed en dit jaar is alles wéér veel professioneler geregeld en is het toernooi weer gegroeid. Sportief en ook als je kijkt naar de uitstraling. Tennis is in en met BICT Groep willen we ons steentje daar graag aan bijdragen. Alle complimenten aan de organisatie van dit toptoernooi."

Genieten van tennis én EK voetbal

Naast tennis was er ook aandacht voor het EK voetbal. De halve finale van het EK werd live uitgezonden op een groot scherm op de Rhijenhof. De oranjegekte was te snijden en de sfeer zat er goed in.

Nog meer tennisplezier!

Het BICT Groep ITF The Hague is nog lang niet voorbij! Vandaag zijn de kwartfinales in het enkelspel te bewonderen. De favorieten, zoals Arantxa Rus en Max Houkes, komen in actie. Maar ook de talentvolle spelers en speelsters die zich in de vorige rondes hebben weten te plaatsen, strijden voor een plek in de halve finale.

Naast de kwartfinales in het enkelspel, zijn er vandaag ook al de halve finales in het dubbelspel te zien. De spanning is te snijden en de teams vechten voor een plek in de finale.

Kom langs en geniet van toptennis!

Er is nog genoeg te zien op het ITF The Hague! Kom langs op de Rhijenhof en geniet van toptennis, talentvolle spelers en een gezellige sfeer. Tickets zijn te koop aan de deur of online via de website: www.itfthehague.com

Foto's: Sportsnap.nl