Rus behoudt titel en Houkes uitgeschakeld

Spektakel op zaterdag

Arantxa Rus bereikte de finale na een walk-over van Su Jeong Jang. De Zuid-Koreaanse trok zich zaterdagochtend terug vanwege een blessure. In de andere halve finale moest Rus diep gaan om te winnen van Natasja Mariana Schunk. Rus herpakte zich in de tweede set (6-2) en won de spannende derde set met 7-5.

Max Houkes begon de dag uitstekend bij de heren. Hij won zijn kwartfinale overtuigend van Fransman Mathys Erhard. In de halve finale was Oliver Crawford, de nummer 1 geplaatst, echter te sterk voor Houkes.

Crawford en Rus overtuigend in finales

De finales op zondag waren een groot succes. Zowel Crawford als Rus waren overtuigend in hun finales. Oliver Crawford won in twee sets van Alex Marti Pujolras. De Britse nummer 1 geplaatst was te sterk voor de Spanjaard. De eerste set ging met 6-0 naar Crawford en in de tweede set gunde hij Pujolras slechts één game: 6-1.

Arantxa Rus moest in haar finale diep gaan tegen Gina Feistel. Rus beet door de pijn heen en won de derde set overtuigend met 6-2.

"Het is de derde keer dat ik het BICT Groep ITF The Hague speel en de derde keer dat ik heb gewonnen", lachte Rus na afloop tijdens haar speech. "Ik heb me hier altijd thuis gevoeld en wil iedereen bedanken die de hele week is komen kijken. Er was wind, regen, maar dankzij jullie heb ik me er doorheen gevochten. Ook complimenten naar Gina, mijn tegenstander. Ik weet zeker dat zij in de toekomst nog veel meer finales gaat spelen. Ook wil ik de organisatie bedanken voor het fantastische werk van de afgelopen week."

Dubbelspeltitels voor Fourlis/Hule en Loof/Jans

In het dubbelspel waren de winnaars al eerder op de week bekend. Jaimee Fourlis en Petra Hule wonnen bij de dames van Sarah van Emst en Annelin Bakker. De Aussies, die vrijdag al Arantxa Rus en haar Mexicaanse partner uitschakelden, waren in twee sets de sterksten: 6-4, 6-2.

Bij de heren stond er een volledig Nederlandse finale op het programma. Thijmen Loof uit Den Haag en Jarno Jans waren te sterk voor Rik Muller en Lodewijk Weststrate. Een mooi moment voor Loof, die in eigen regio de dubbeltitel op zijn naam schreef.

Een geslaagd toernooi waar we trots op zijn! 

Ik wil graag mijn grote dank uitspreken aan de organisatie, de spelers, de sponsors, de vrijwilligers, de lijnrechters en mijn gezin die er ook elke dag weer stond om er een geweldig toernooi van te maken. Tot volgend jaar!

 

Foto's: Sportsnap.nl